tirsdag 4. mars 2014

Regulering av Fredensborgveien 24B!

Det har dessverre gått under radaren på en distré redaktør at Fredensborgveien 24B er blitt omregulert, det skjedde sågar ved bystyregodkjenning 26. september ifjor! I saksfremlegget heter det bl.a. (jeg har uthevet det vesentligste med rødt):

"Planområdet foreslås regulert til kombinert bebyggelse og anleggsformål – forretning/ undervisning/ annen offentlig eller privat tjenesteyting (treningssenter, frisør, hudpleie)/ kontor/ bevertning. Eksisterende bebyggelse på området reguleres til hensynssone – bevaring kulturmiljø. Hensikten med omreguleringen er både å formalisere faktisk bruk, og tilrettelegge for en robust regulering med ulike muligheter innenfor eksisterende bebyggelse. Det er ikke aktuelt å regulere inn mulighet for ny bebyggelse på planområdet. Tre eksisterende pæretrær langs Dops gate, som trolig er rest av et tidligere hageanlegg, reguleres til bevaring. [...] Parkering skal anordnes etter øvre del av nedre norm i den til enhver tid gjeldende parkeringsnorm. Det tillates inntil 10 parkeringsplasser på terreng på østsiden av bygg Q. Øvrige parkeringsplasser utover det som tillates på terreng, skal anordnes i eksisterende parkeringskjeller. Sykkelparkering foreslås etter norm til dels overdekket i parkeringskjeller. Området vest og sør for atkomstveien over eiendommen foreslås opparbeidet til møblert og beplantet grønnstruktur og oppholdsareal i forbindelse med at dette arealet frigjøres fra
bilparkering. 
Ja, i reguleringsbestemmelsene (§ 9) står det sågar: "Området mellom bygg P [den gamle bryggerieierboligen, nærmest Fredensborgveien], Dops gate og Fredensborgveien skal opparbeides med beplanting, og møblering for opphold. Eksisterende vegetasjonsskjerm mot Fredensborgveien skal opprettholdes. Atkomstveien over planområdet skal markeres i dekket, slik at kjørebanen skilles fra uteplassen og parkeringsplassene. Atkomstveien over planområdet skal ikke ligge nærmere pæretrærne enn 1 meter."
Jeg leser dette slik at det for fremtiden ikke er aktuelt å bebygge hverken hjørnetomten eller noen del av arealet opp mot Rimi, og at den gamle bryggerihaven i en viss forstand skal reetableres! Selv om det etterhvert var mindre og mindre aktuelt å bebygge hjørnetomten, er det veldig oppløftende å se at fremtidig bebyggelse her nå er utelukket. Nedbygging av hjørnetomten var i sin tid årsaken til at Bergfjerdingen Vel ble opprettet, og vi har brukt mye ressurser opp gjennom årene på å hindre dette. Godt å se at vi er i mål, uten å ha løftet en finger på siste etappe!

1 kommentar:

Unknown sa...

Jaggu flaks! Og likevel godt jobba av Bergfjerdingen Vel, Fredensborgs lokale vaktbikkje! 😃
En ny bryggerihave med springvann er kanskje litt mye å håpe på, men litt grønt er heller ikke til å kimse av!😊